#
13
0
238

S.L. 20.5

COSTUR - CABEÇO - FONT DEL COLLAO - MAS DE CORONES - L'ALGEPSA - PISTA DE LES GRANGES  - COSTUR

DISTÀNCIA:  9 km

TEMPS: 2h 3Omin aprox.

 

Descripció breu del recorregut:

Per començar l'excursió en dirigim fins a la part més alta del poble de Costur, passant prop del transformador de llum. Poc després passarem pels pus del poble, una magnífica construcció amb pedra seca que servia en el passat per a replegar aigua de les plogudes.

A continuació ens desviem a la dreta deixant a l'esquerra la carretera i la pista de la Fosantxa que no agarrem. Després passem prop d'una granja que deixem a  la dreta. Quan acabem de pujar, arribem al Cabeço que és el punt més alt de tot el terme de Costur amb 589 metres d'altitud.

Tot seguit, baixem fins que arribem a una pista que seguim a l'esquerra. Quan arribem a un maset que hi ha a la dreta, ens desviem per una pista a la dreta que baixa en fort pendent en direcció cap a la font del Collao. Aquesta font és un dels pocs llocs del terme de Costur que hi ha una aigua naixent. No té canons, l'aigua es diposita en un lloc inferior per a passar  a continuació a una bassa per tal de regar les hortes. En aquesta font es conserven també els abeuradors de roca que hi havia per a beure els ramats de bestiar.

A continuació ens dirigim en direcció oest per un camí empedrat que ens portarà a la pista que ve des del pla Maneguet. Pugem la pista a l'esquerra fins arribar al mas de Corones, un dels masos amb més història del terme de Costur. Una vegada allí, agarrem el camí que ix a la dreta, baixant fins arribar a la partida de l'Algepsar (aquesta partida deu el seu nom a unes mines d'algeps que hi havia en el passat. En l'actualitat encara es podem veure els forats on es feia l'extracció del material de  construcció).

Pujant per la pista en direcció ala Fosantxa podrem veure uns pilons que marquen la separació entre el terme de Costur i el de l'Alcora.

Després de passar prop de dos granges arribem un altre cop als pus de pedra i al poble de Costur.

Informació facilitada per Toni Garcia.

 

Util

T’ha semblat útil aquesta informació?

Vols comentar-nos alguna cosa?

CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.