#
13
0
238

S.L. 20.4

COSTUR - BASSA ROJA - BARRANC FORNET - RACÓ DEL CORB - BASSA DELS MORRALS - PUNTA LA CREU - COSTUR

DISTÀNCIA:  10 km

TEMPS: 2h 30min aprox.

 

Descripció breu del recorregut:

Eixim del poble pels llavadors passant per les hortes i per les Foies. Quan arribem a la carretera que va de Costur a Vilafamés la creuem i seguim la pista que ens portarà, després de passar per un camí, a la Bassa Roja.

Aquesta bassa té molt d'interès, ja que està formada en un lloc on totes les aigües es dirigeixen cap a la part més fonda del terreny sense tindre una eixida per barrancs com passa en altres llocs.

Una vegada hem admirat aquesta meravella de la natura reprenem el camí en direcció oest per un sender que ens portarà al barranc Fornet. Per a salvar el desnivells este camí tot empedrat fa unes voltes que mirades des de d'alt pareixen una serp en moviment. Quan arribem al barranc, aquest es fa estret, la vegetació de baladres, margallons i ginebres i les formacions de les roques i del terreny fan que ens trobem en un lloc especialment fascinant.

Deixem el barranc Fornet per a dirigir-nos cap a un camí que ix a la dreta del barranc. Aquest sender no està molt marcat però per a no perdre'ns el millor és seguir al costat d'un xicotet barranc. És aquest punt on les roques que tenim dalt de nosaltres tenen unes formes molt peculiars que ens recorden a les muntanyes de Montserrat de Catalunya.

Quasi a continuació, arribem a un camí que seguim en direcció a la dreta per arribar al Racó del Corb on el camí fa unes voltes molt paregudes a les que havíem trobat anteriorment en el barranc Fornet.

Després de superar el desnivell, arribem ala bassa dels Morrals que és molt utilitzada per a beure les raberes del poble. Després de passar la bassa ens dirigim en direcció a Costur per una pista. En el moment en que arribem a l'antic camí de l'Alcora ens desviem a la dreta tot seguint un preciós camí empedrat, conegut com el "camí dels Bandejats" però ara  ja inexistent, perquè lamentablement va ser formigonat.

Poc després, arribem a la Punta la Creu (aquest nom ens fa suposar que antigament hi hauria algun peiró a l'entrada del poble) i a continuació, després de passar la piscina arribem a Costur.

Informació facilitada per Toni Garcia.

 

 

 

 

Util

T’ha semblat útil aquesta informació?

Vols comentar-nos alguna cosa?

CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.