Ajuntament de Costur

El camí
El camí
El camí

El camí pretén unir amb rutes de senderisme els pobles de parla catalana: Catalunya, Comunitat Valenciana,Illes Balears i Múrcia (tot i que també aplegarà a França, Andorra i Itàlia). L'objectiu del camí és que els passejants facen un recorregut no només pel paisatge, sinó també per la cultura, la història i l'esperit de les terres de parla catalana.

El recorregut es farà per trams, i de cada tram es publicarà una guia amb explicacions del camí i de cada poble que travessa. Hi ha un itinerari troncal (marcat amb roig) que tot i passar pel major nombre de poblacions possible segueix una línea general prou directa. Per a arribar a altres poblacions que pogueren quedar-se fora, es proposa un itinerari brancal (groc).

Cada tram és gestionat per la gent del propi lloc. Es diuen Vetlladors, i a part d'ajudar  a decidir per on passa el camí en el moment inicial, també s'encarreguen de senyalitzar i repassar anualment el seu tram.  Una altra forma de ser partícips d'aquest projecte és fer-se padrins fundadors donant un 1€ a la setmana. D'aquesta manera, ajudem a que la fita puga aconseguir-se. A canvi ens obsequien amb una reproducció del dibuix "El Camí" del reconegut artista barceloní Antoni Tàpies, junt a descomptes i obsequis que et permetran amortitzar l'aportació fàcilment.

 

Costur i el Mas d'Avall pertanyen al tram "El Penyagolosa" junt a L'Alcora, Les Useres, Atzaneta, Xodos, Vistabella, Sant Joan, Benafigos, Culla, Benassal, Albocàcer, Tírig, Ares, Vilafranca, Portell, Cinctorrres, Forcall i Morella. Queden algunes parts per senyalitzar i la guia no està publicada, però la nostra etapa si que està acabada. Comunica Costur amb les Useres passant per llocs tan emblemàtics com la Fontanella, el Mas d'Avall, la bassa Blanca, el barranc del Collao, pla de la Roca, barranc de les Olles o la font del Més Amunt.

Donem les gracies als vetlladors que ho han fet possible, i esperem que la gent s'anime a practicar aquest senderisme cultural.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Com practicar senderisme cultural?

És molt fàcil, només has d'elegir un tram i seguir les marques que el senyalitzen (revisa-ho bé ja que encara no estan tots senyalitzats). La marca vol fer referència a la forma de 8 que té el recorregut complet del Camí. Està formada per dos C que s'articulen per tal de senyalar millor la direcció que hem de seguir.

Si estàs indecís, en la pàgina web t'ajuden oferint rutes d'un o dos dies. A més a més, pots fer-te amb el Carnet del Camí que aniràs segellant en cada etapa i amb el que podràs aconseguir descomptes en la xarxa d'establiments xeC.

Trobaràs més informació sobre les poblacions i els paratges en les guies que es van editant de cada tram i en la web.

Imatges: 
El Camí aeri
El Camí mapa
Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Formulari de cerca

Portal desenrotllat amb Drupal